BOLLWERK | Weblog
Andrea Boll benoemd tot artistiek leider Tanzhaus Zürich - 18/01/2011 - Nieuws
Andrea Boll benoemd tot artistiek leider Tanzhaus Zürich.
Andrea Boll wordt per 1 mei 2011 de nieuwe artistiek leider van Tanzhaus Zürich in Zwitserland. Zij neemt deze functie over van de huidige co-leiders Katrin Kolo en Meret Schlegel. Tanzhaus Zürich is een expertisecentrum voor hedendaagse dans: productiehuis, trainingscentrum, performanceruimte, informatiecentrum en ontmoetingsplek. Andrea Boll kan terugblikken op jarenlange en veelzijdige ervaring als actieve dansprofessional en heeft een uitgebreid internationaal netwerk van dansinstituten en dans- en cultuurprofessionals.
“Ik verheug me erop het Tanzhaus Zürich als uniek instituut voor de Zürichse en Zwitserse dans verder te ontwikkelen en naar een toekomst met meer internationale uitwisseling te leiden. Het Tanzhaus zal een bruisende plek voor hedendaagse dans zijn, een magneet voor jong en oud en kunstenaars uit de hele wereld.” 
Andrea groeide op in Zwitserland en woonde twintig jaar in Nederland. Zij maakte in Nederland vooral naam met het Hans Hof Ensemble waarvan zij van 1996 tot 2008 één van de artistiek leiders en choreografe en danseres was. Met deze groep maakte en danste ze talrijke voorstellingen, toerde door heel Europa, produceerde drie dansfilms en is voor haar werk met diverse prijzen onderscheiden. Als gastchoreografe creëerde ze stukken in Nederland, België, Rusland, Hongarije, Zuid-Amerika en Zwitserland.
Sinds 2008 leidt Andrea samen met Peter Kadar het dansgezelschap Bollwerk. Het gezelschap kenmerkt zich door een dansstijl die improvisatie naast vastgelegde choreografie plaatst, ruwe beweging naast gedetailleerde perfectie en wilde acrobatie naast poëzie en kwetsbaarheid.
De nieuwste Bollwerkproductie Wa(h)rEsGelogen zal in Nederland in het Haagse CaDance festival in première gaan op zaterdag 12 februari in Theater de Regentes. Een dansvoorstelling over de gekleurde interpretatie en persoonlijke perceptie van beelden. Daarna zal de voorstelling nog een aantal keren te zien zijn in Nederland en België. (persbericht 18 jan 2011)
Andrea_Boll_1_klein.jpg

Reageer >
Bollwerk op Facebook - 11/01/2011 - Nieuws
Bollwerk is nu ook op Facebook te volgen. Word onze vriend!
Reageer >