BOLLWERK | Weblog
Lost&Found - 12/02/2009 - Producties
Een productie van Bollwerk en orkest de ereprijs in coproductie met Grand Theatre Groningen met speciaal gecomponeerde muziek van Hanna Kulenty kwetsbaarheid en onverschilligheid in een grote stad

Na de succesvolle samenwerking aan 'Boxing Pushkin' voor het Poesjkin Festival 2007 bundelen Andrea Boll en orkest de ereprijs opnieuw hun krachten. LOST&FOUND is een choreografie van Andrea Boll met 6 dansers op nieuw gecomponeerde muziek van Hanna Kulenty, live uitgevoerd door orkest de ereprijs in een bezetting van 15 musici onder leiding van Wim Boerman.
LostFound031kl.jpg
Een heel normale vrouw. Op een dag vindt ze een dakloze voor haar deur. Toegedekt met plasticfolie ligt hij daar in een kartonnen doos. Een gestrande mens, als wrakhout aangespoeld.
'Wat doet u hier?' Vraagt ze. 'U kunt hier niet blijven, u moet weg'.
De man beweegt zich niet en blijft in zijn schuilplaats liggen. Zijn blik glijdt langs haar wollen kousen, haar blauwe jasje, omhoog.
 
Hoe loopt dit af? Loopt dit wel af? Ontvouwt de vrouw zich als barmhartige weldoener of blijft zij kil en afstandelijk? Is de dakloze een profiteur of een slachtoffer? Of allebei?

Lost&Found een voorstelling met kantelende perspectieven en schuivende sympathieŽn.
LostFound017kl.jpg
LostFound026kl.jpg
Reageer >