BOLLWERK | Weblog
laatste kans! Mis Wa(h)rEsGelogen niet: 10-13 mrt Melkweg Theater, Amsterdam - 07/03/2011 - Nieuws
De in de Volkskrant met vier sterren gerecenseerde dansvoorstelling Wa(h)rEsGelogen is voor het laatst te zien in het Melkweg Theater te Amsterdam. Mis de voorstelling niet nu Andrea naar Zwitserland vertrekt. Kaarten kunnen via melkweg.nl gekocht worden.
Reageer >
paginagrote recensie Wa(h)rEsGelogen in de Volkskrant! - 16/02/2011 - Nieuws
Zeven_dansers_samen_in_eenzaam_geploeter_-_de_Volkskrant_-_15_februari_2011.jpg
Reageer >
recensie Wa(h)rEsGelogen op cultuurbewust.nl - 16/02/2011 - Nieuws
Lees de recensie op cultuurbewust.nl
 
Reageer >
Scenefoto's Wa(h)rEsGelogen fotografie Kövágó Nagy Imre - 05/02/2011 - Nieuws
Klik hier voor alle scenefoto's van Kövágó Nagy Imre.
_DSC8458.jpg
_DSC8128.jpg
_DSC8221.jpg
_DSC8761.jpg
Reageer >
Scenefoto's Wa(h)rEsGelogen fotografie Jókúti György - 05/02/2011 - Nieuws
Klik hier voor meer foto's van Jókúti György.
WG_jokuti_07.jpg
WG_jokuti_12.jpg
WG_jokuti_21.jpg
WG_jokuti_19.jpg
Reageer >
quotes uit recensie Wa(h)rEsGelogen van Kutszegi Csaba op tanckritika.hu - 04/02/2011 - Nieuws
Wa(h)rEsGelogen is terughoudend, serieus, tot aan het einde boeiend en opwindend.  Alleen een rijpe, volwassen choreograaf durft zo consequent een beperkt aantal motieven uit te werken en krijgt het voor elkaar met zoveel rust een samenhangend geheel te creëren.  Boll en, in het bijzonder, Kadar zijn fantastische dansers, de andere vijf eveneens. Hun bewegingen zijn nooit willekeurig, de lichaamstaal vol en uitgewerkt.  Het beeld, de muziek en de inhoud is net als de dans zelf: op hoog niveau en adequaat.  Op momenten waarin weinig actie te zien is, kan je de geladenheid van de voorstelling voelen. Soms staan op elkaar steunende paren op het toneel, soms hele groepen en zelfs in de solo's zoeken eenzame poses naar steun. De terugkerende motieven maken het mogelijk om de veranderingen te waarderen en te doorleven en maken het tijdsverloop voelbaar. De tijd vergaat en wij zoeken steun in het verleden.   
Tanckritika.hu: recensie van Wa(h)rEsGelogen in MU Theater, Boedapest, 29 januari 2011.
Reageer >
première 'Pic Pac': een choreografie van Andrea Boll - 27/07/2016 - Nieuws
Voor de derde keer presenteert Meekers het minifestival Hatchlings#3 in de Rotterdamse Schouwburg. Artistiek leider Arthur Rosenfeld nodigde voor deze editie de choreografen Andrea Boll, Roser LĂłpez Espinosa en Paul Selwyn Norton uit om een korte jeugdvoorstelling te maken. 
Andrea zet met Pic Pac haar eerste stappen richting jeugddans en waagt zich zelfs aan een voorstelling voor de allerkleinsten. Op zondag 20 februari vindt om 17.00 uur de première plaats. Voor alle speeldata en het reserveren van kaarten kunt u terecht bij de Rotterdamse Schouwburg.  

meekers.nl, rotterdamseschouwburg.nlhatchlings.jpg

Reageer >
Andrea Boll benoemd tot artistiek leider Tanzhaus Zürich - 18/01/2011 - Nieuws
Andrea Boll benoemd tot artistiek leider Tanzhaus Zürich.
Andrea Boll wordt per 1 mei 2011 de nieuwe artistiek leider van Tanzhaus Zürich in Zwitserland. Zij neemt deze functie over van de huidige co-leiders Katrin Kolo en Meret Schlegel. Tanzhaus Zürich is een expertisecentrum voor hedendaagse dans: productiehuis, trainingscentrum, performanceruimte, informatiecentrum en ontmoetingsplek. Andrea Boll kan terugblikken op jarenlange en veelzijdige ervaring als actieve dansprofessional en heeft een uitgebreid internationaal netwerk van dansinstituten en dans- en cultuurprofessionals.
“Ik verheug me erop het Tanzhaus Zürich als uniek instituut voor de Zürichse en Zwitserse dans verder te ontwikkelen en naar een toekomst met meer internationale uitwisseling te leiden. Het Tanzhaus zal een bruisende plek voor hedendaagse dans zijn, een magneet voor jong en oud en kunstenaars uit de hele wereld.” 
Andrea groeide op in Zwitserland en woonde twintig jaar in Nederland. Zij maakte in Nederland vooral naam met het Hans Hof Ensemble waarvan zij van 1996 tot 2008 één van de artistiek leiders en choreografe en danseres was. Met deze groep maakte en danste ze talrijke voorstellingen, toerde door heel Europa, produceerde drie dansfilms en is voor haar werk met diverse prijzen onderscheiden. Als gastchoreografe creëerde ze stukken in Nederland, België, Rusland, Hongarije, Zuid-Amerika en Zwitserland.
Sinds 2008 leidt Andrea samen met Peter Kadar het dansgezelschap Bollwerk. Het gezelschap kenmerkt zich door een dansstijl die improvisatie naast vastgelegde choreografie plaatst, ruwe beweging naast gedetailleerde perfectie en wilde acrobatie naast poëzie en kwetsbaarheid.
De nieuwste Bollwerkproductie Wa(h)rEsGelogen zal in Nederland in het Haagse CaDance festival in premičre gaan op zaterdag 12 februari in Theater de Regentes. Een dansvoorstelling over de gekleurde interpretatie en persoonlijke perceptie van beelden. Daarna zal de voorstelling nog een aantal keren te zien zijn in Nederland en België. (persbericht 18 jan 2011)
Andrea_Boll_1_klein.jpg

Reageer >
Bollwerk op Facebook - 11/01/2011 - Nieuws
Bollwerk is nu ook op Facebook te volgen. Word onze vriend!
Reageer >
foto's Wa(h)rEsGelogen - 20/12/2010 - Nieuws
Hier enkele repetitiefoto's van de fotograaf Kövágó Nagy Imre. Meer foto's zijn te zien op de website van MU Terminal.
_dsc4329.jpg
_dsc4385.jpg
_dsc4324.jpg
_dsc4141.jpg
Reageer >
The Meekers - Rotterdam - 03/07/2010 - Nieuws
Andrea Boll will choreograph for The Meekers
The rehearsals starts in August, premiere in February 2010 in the program "Hatchlings" in the Rotterdamse Schouwburg.

www.meekers.nl

Reageer >
Nieuwe Bollwerkproductie - 18/06/2010 - Nieuws
Nieuwe Bollwerkproductie in coproductie met CaDance Festival / Korzo Theater Den Haag, Mu Terminal Boedapest en Grand Theatre Groningen.

Hongaarse premičre op 28 / 29 januari 2011 in Mu Theater Budapest

Nederlandse premičre op 12 / 13 februari 2011 in Korzo Theater Den Haag tijdens het CaDance Festival.
-English-

New Bollwerkproduction in coproduction with CaDance Festival / Korzo Theater The Hague, Mu Terminal Budapest and Grand Theatre Groningen.  

Hungarian premiere 28 / 29 of January 2011 in Mu Theatre Budapest

Dutch premiere 12 / 13 of February 2011 in Korzo Theatre The Hague during the CaDance Festival.

Reageer >
Der Mitmacher - 30/05/2010 - Nieuws
Andrea Boll made a choreography for the Tanzensemble Stadttheater St.Gallen. For more information and a trailer of the rehearsals see: http://tanztheatersg.wordpress.com/
and Bollwerkweb Channel
Der_Mitmacher_Page_1.jpg


Read more about it at
international  - Der Mitmacher


_
Reageer >
Circus Der Gedachten - 30/05/2010 - Nieuws
Andrea Boll choreographed three acts voor Circus Der Gedachten, premičre 18 mei in Carré Amsterdam, see http://www.circusdergedachten.nl/
CDG_MG_0873.jpg
Photo: Hans Hijmering
CDG_MG_1220kl.jpg
Reageer >
gastdocent op dansacademies - 22/03/2009 - Nieuws
gastdocent op dansacademies:

januari - april 2009 coaching door Andrea Boll en Peter Kadar: 4de jaars studenten Fontys Dansacademie Tilburg for het  project 'de stad als school' in het kader van 200 jaar Tilburg. 
Andera Boll (assistentie Peter Kadar en Andrea Beugger) geeft een workshop met het thema 'inspiratie/motivatie' aan 1ste jaars studenten van Codarts Rotterdam: 2-4 maart 2009
Reageer >