BOLLWERK | Weblog
- 26/05/2014 -
Reageer >
BOLLWERKlab7 - 13/05/2012 -
Identities: No-Mad & All About

Onder leiding van Andrea Boll onderzoeken de dansers en jonge choreografen
Efrat Levy (IL) en Alexander Gershberg (IL/NL) hun identiteit en hun behoefte aan houvast in een leven tussen verschillende culturen.

Bollwerklab 7 is de eerste aflevering van een drieluik met het thema 'identiteit'.
Bollwerklab is het mobiele, spontane, choreografisch bolwerkende lab van Bollwerk.

speelt in:
Korzo Theater Den Haag: 1 juni 2012
Melkweg Theater Amsterdam: 6, 7 & 8 juni 2012
Machol Shalem Dance House Jeruzalem: 21 juni 2012
BWlab7.jpg
No Mad – Efrat Levy

 Efrat Levy ontleedt in haar solo "No Mad" twee staten van zijn: een nomade zijn en gek zijn. Benieuwd naar hun unieke kenmerken, vraagt ze zich af of het hier werkelijk om twee aparte staten van zijn gaat. Door middel van beweging wil ze de twee karakters, de nomade en de gek, combineren om de interactie tussen hen te accentueren. De solo is een kruising waar vragen over identiteit, afstamming, politiek en het ontstaan van dans op elkaar botsen.


Alexander Gershberg - All About

  A gay son is the nightmare of every Jewish mother. Alexander nodigt het publiek uit om zijn unieke belevingswereld vol herinneringen, verhalen, dansen, muziek en beelden die samen de ‘mythologie’ van zijn leven vormen, te ervaren. Geïnspireerd op films van Almodóvar en surrealistische kunst is de voorstelling een collage van kleurrijke, provocerende, grappige en verdrietige verhalen, dansen en muziek.
Dans&Concept: Alexander Gershberg, Efrat Levy o.l.v. Andrea Boll (choreografe en artistieke leiding van Bollwerk en leidster van het dans-productiehuis Tanzhaus Zürich)
Lichtontwerp: André Pronk
Techniek: André Pronk, Vincent van Rhoon
foto&design: Peter Kadar
Coproductie: Grand Theatre Groningen
i.s.m.: Melkweg Theater Amsterdam, Korzo Theater Den Haag, zürich moves!, Machol Shalem Dance House Jeruzalem
gesteund door: KUNSTENISRAËL
met dank aan: Andrea van Wingerden, Tanzhaus Zürich
Management Bollwerk (NL): Bureau Barel
Bookings (CH): Marc Streit

BWlab7_all_about_resize600.jpg
Reageer >
lab6 - 22/08/2009 -
Bollwerklab 6
17,18-09-2009, Melkweg Theater Amsterdam
19-09-2009, Korzo5hoog Den Haag

   U beleeft mee hoe dansers en muzikant met U hulp tot een scene komen. We vertrekken vanuit foto’s, fotoseries en schilderijen: een persfoto, actueel van dat moment, een fotoserie van de Tsjechische fotograaf Jan Saudek en een afbeelding van een klassiek schilderij. Deze drie beelden vormen het uitgangspunt voor telkens twintig minuten improvisatie, onderbroken door een “pauze”. Onderling verband tussen de drie beelden is niet een thema of de sfeer van de afbeelding, deze zijn juist heel uiteenlopend, maar wordt gelegd door de performers die door hun benadering vanuit hun dans en muziek het beeld tot leven brengen en U de foto of het schilderij in al zijn facetten, interpretaties en associaties laten ervaren. We nemen U mee op een reis door verschillende tijdperken, levensgevoelens en “conditions humaines”.
We tonen geen kant en klare voorstelling maar betrekken u bij het ontstaan van de voorstelling. We tonen de invloed van iedereen op toneel op het gebeuren maar maken ons ook afhankelijk van U invloed, mening en commentaar. U krijgt een rol in het proces. Elke voorstelling van Bollwerklab 6 is daardoor eenmalig en uniek en bestaat alleen maar als U er bent.
lab6_fam_kl.jpg
Dans & choreografie: Andrea Boll, Peter Kadar, Randi de Vlieghe

Muziek: Ernst Reijseger

Licht: Loeki Wiefferink

Te zien op:
17 en 18 september 2009, Melkweg Theater Amsterdam
19 september 2009, Korzo5hoog Den Haag


Bollwerklab 6 wordt gesteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst
Reageer >
Lab - 28/07/2009 -
Wat is Bollwerklab?
Wat moet u zich daarbij voorstellen? Bollwerklab iseen mobiel choreografisch laboratorium waarin choreografe Andrea Boll samen met dansers, performers, componisten en musici naar nieuwe mogelijkheden zoekt en aan stijlontwikkeling werkt: Ze toetsen ideeën, ontwikkelen materiaal en experimenteren met de integratie van andere theatervormen. Dans, theater en live muziek worden op geestige wijze samengepakt tot een theatrale voorstelling vol mogelijkheden.
bollwerk-lab123ab.jpg
Bollwerklab 3 werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen waarbij de jury Bollwerk prees:

‘Een aangename losheid, ijzersterke cast en een doeltreffende combinatie van muziek, dans en theater kenmerken deze deels geïmproviseerde voorstelling.’ Bron: Juryrapport Nederlandse Dansdagen, oktober 2008
Reageer >